Hangende kamerplanten

7 producten

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Bekijk het vanuit een ander perspectief met de hangplanten van Biezen

Op de tafel, grond of op de vensterbank: we zetten onze kamerplanten vaak neer. Dat is leuk, maar soms ook een tikkeltje ‘gewoontjes’. Wil je wel eens iets anders proberen? Hang je planten dan op! Het biedt je de kans om ze vanuit een ander perspectief te bekijken. Zoals een Schildpadplant of Suikerdruifje, die hangend echte blikvangers zijn met hun vrolijk naar beneden dwarrelende bladeren. Bij Biezen bestel je jouw favoriete hangende kamerplanten makkelijk online. Wij brengen deze vervolgens vers van de kweker en goed beschermd in onze speciale verpakking bij jou thuis.

Pak het eens anders aan 

Wanneer je jouw planten neerzet én ophangt, maak je zo effectief mogelijk gebruik van de ruimte. Je kan er op deze manier nog meer kwijt en dat is natuurlijk perfect voor iedereen die gek is op planten. Ons aanbod aan hangende kamerplanten is uitgebreid. Je vindt bij Biezen zowel groene als bloeiende planten om op te hangen en ook cactussen en vetplanten die hiervoor geschikt zijn. Wanneer je erover nadenkt om jouw planten op te hangen, let hier dan nog even extra op:

 • Planten die mooi uitkomen wanneer je ze ophangt hebben vaak lange stengels met veel bladeren en zijn over het algemeen snelle groeiers. Geef ze de ruimte en zij zullen zich sierlijk naar beneden laten dwarrelen. Vaak kun je deze planten ook makkelijk stekken. Aanraders om op te hangen zijn de Vaderplant en de Kiereweed.

 • Je wilt je planten natuurlijk niet te vaak naar beneden hoeven halen en je kunt er daarom het beste voor kiezen om makkelijke kamerplanten op te hangen. Met name planten die weinig water nodig hebben zijn geschikt, zoals de Koraalcactus en de Peperomia’s.

 • Hangplanten kunnen natuurlijk niet te zwaar zijn. Kijk dus goed wat er mogelijk is op de plek waar jij een plant wilt ophangen en kies er een die niet te zwaar wordt. Leuk én handig om op te hangen zijn bijvoorbeeld Graslelies en Lipstickplanten.

Kan je jouw planten niet ophangen, maar wil je wel graag hetzelfde resultaat? Plaats ze dan op een hoge kast, kruk of plank of in een hoge pot. Ook dan geef je ze voldoende ruimte om hun bladeren vrolijk naar beneden te laten dwarrelen.

Aanbevolen hangende kamerplanten 

We helpen je graag kiezen welke planten jij leuk én handig kunt ophangen. We hebben daarom onze meest aanbevolen hangplanten en hun kenmerkendste eigenschappen voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten? Klik dan op hun naam.

Welke plant zou jij wel eens vanuit een ander perspectief willen bekijken? 

 • Aeschynanthus - ook wel Lipstickplant is een bloeiende kamerplant die veel verschillende soorten kent, van de Monalisa en Pink Polka tot de Rasta en Twister. Hangend komen ze goed tot hun recht en ze trekken de aandacht met hun buisvormige bloemen.
 • Philodendron - is een groene kamerplant die weinig verzorging verlangt en dus makkelijk kan worden opgehangen. Hij doet het goed op schaduwrijke plekken en heeft genoeg aan af en toe wat water. 
 • Chlorophytum - ook wel Graslelie is een groene kamerplant met een wirwar aan gekrulde bladeren die hangend zeker mooi uit komen. Aan zijn standplaats stelt hij weinig eisen, zolang hij maar niet in direct zonlicht hangt.
 • Scindapsus - is een groene kamerplant met grote bladeren en een mooi motief. Wanneer je hem ophangt, dwarrelen zijn bladeren sierlijk naar beneden. 
 • Tradescantia - ook wel Vaderplant heeft groen, roze en paarse bladeren. Zijn bontgekleurde bladeren komen hangend mooi uit en hij verlangt maar weinig verzorging. 
 • Peperomia - is een groene kamerplant die veel verschillende soorten kent, van de Napoli Nights tot de Rotundifolia. Hun bladeren dwarrelen vrolijk naar beneden en hebben vetplantachtige eigenschappen waardoor deze planten zuinig zijn met water. 
 • Platycerium - ook wel Hertshoornvaren groeit hard en krijgt daarom graag de ruimte. Door de viltachtige laag op zijn bladeren verdampt hij weinig en is hij dus zuinig met water.
 • Hoya - is een bloeiende kamerplant met ovaalronde bladeren en sterachtige bloemen. Hij groeit snel en komt het best tot zijn recht hangend op een lichte plek met indirect zonlicht.
 • Rhipsalis - ook wel Koraalcactus heeft door zijn steelachtige bladeren een wat sprieterig uiterlijk. Hij stelt geen eisen aan zijn standplaats en heeft voldoende aan af en toe wat water.

Wij denken met je mee 

Ben jij je nog aan het oriënteren op hangplanten of twijfel je of een plant geschikt is om op te hangen? Wij denken graag met je mee! Neem contact op met onze experts van de klantenservice of kom eens langs in ons tuincentrum in Beek en Donk, nabij Helmond, Gemert en Veghel.