Cactussen en vetplanten

2 producten

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Mooi én makkelijk: dat zijn cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn ideaal wanneer je graag wat groene gezelligheid in huis wilt, maar weinig verstand van of tijd voor planten hebt: ze zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk! Van groot tot klein, met of zonder bloemen en van stoer tot juist meer verfijnd. Cactussen en vetplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Bij Biezen kies je makkelijk online uit ons uitgebreid aanbod van mooie en makkelijk te verzorgen cactussen en vetplanten. Wij brengen je bestelling vervolgens vers van de kweker en goed beschermd in onze speciale verpakking bij jou thuis. 

Weinig moeite, veel plezier 

Van oorsprong zijn cactussen en vetplanten gewend aan warmte en droogte en om deze reden zijn ze ook bij ons thuis de moeilijkste niet. Je kunt ze lekker hun gang laten gaan, zolang je maar let op de volgende twee punten:

 • Waterbehoefte: cactussen en vetplanten slaan het vocht op in hun vlezige bladeren, stengels of wortels en houdt ze maar weinig water nodig. Ze krijgen liever een keer een grote scheut water dan vaker kleine beetjes. In de zomerperiode is het voldoende als je cactussen één keer per 4 weken water geeft en vetplanten één keer per 2 weken. In de winterperiode kun je dit terug naar één keer per 6 weken en één keer per 4 weken. De grond mag tussen de waterbeurten door volledig opdrogen.
 • Standplaats: in tegenstelling tot veel andere kamerplanten komen cactussen en vetplanten goed tot hun recht op lichte plekken met overwegend indirecte zonlicht. Als ze eenmaal aan hun standplaats zijn gewend, kun je ze het beste niet meer draaien. Het kost cactussen en vetplanten namelijk veel energie om zich weer tot de zon te richten en bovendien is de kans groot dat de kant die niet aan zonlicht gewend is snel verbrandt. De vensterbank is bijvoorbeeld een goede standplaats.

Populaire cactussen en vetplanten

Ben je al nieuwsgierig geworden naar ons assortiment? Dat kunnen wij ons voorstellen! Daarom hebben we een kennismaken met een aantal van onze meest populaire cactussen en vetplanten en hun eigenschappen laten zien. Klik op hun naam als je meer over ze wilt weten.

 • Cereus Peruvianus - kan uit elk van zijn stekelbolletjes een nieuwe aftakking groeien en blijft voor een cactus een wat opgepropt of grillig uiterlijk.
 • Hylocereus Undatus - is bijzonder omdat hij in tegenstelling tot de meeste andere cactussen zachte stengels zonder stekels heeft. Hij staat bekend om zijn (eetbare!) Drakenvruchten, die onder de juiste omstandigheden zelfs bij jou thuis kan groeien.
 • Euphorbia - heeft de bijnaam Cowboycactus en lijkt ook op een cactus, maar is eigenlijk een vetplant. Het grote verschil is dat in de Euphorbia wolfsmelk zit en in een cactus water.
 • Aloë - kent verschillende soorten met als bekendste de Aloë Vera, waarvan het sap veel wordt gebruikt in bijvoorbeeld cosmetica. Deze soort slaat het vocht op in zijn vlezige en geleiachtige bladeren.
 • Rhipsalis - ook wel Koraalcactus is een sprieterige plant die door zijn dunne staalachtige bladeren of wat weg heeft van koraal. Je kunt hem zo'n beetje overal neerzetten, want hij stelt maar weinig eisen aan zijn standplaats. 
 • Senecio - is een vetplant met veel verschillende soorten bladeren. Van langwerpig en grijsblauw tot sprieterig en frisgroen, en zelfs bladeren met een groene bovenkant en paarse onderkant.
 • Haworthia Fasciata - ook wel Zebraplant is een stoere en sierlijke vetplant die de aandacht trekt met de schilderachtige witte strepen op zijn vlezige bladeren.
 • Crassula Tenelli - heeft grijsgroene bladeren die allemaal kunnen uitgroeien tot een nieuwe plant en hij is daarom perfect om te stekken.
 • Sedum Tornado - heeft groene bladeren die mooi afsteken tegen de rode stelen waar zij aan groeien. Aangezien de nieuwe planten op de oude groeien, lijkt het wel alsof deze plant kleine bloemen heeft.
 • Echinocactus Grusonii - komt nog maar weinig voor in de vrije natuur, maar is bij ons thuis geliefd omdat hij daardoor gewend is aan heel wisselende weersomstandigheden super makkelijk te verzorgen is. Grappig is ook zijn bijnaam: de Schoonmoedersstoel.

We helpen je graag

Wil je nog wat meer weten? Wij staan ​​voor je klaar! Neem contact op met onze experts van de klantenservice. Je kunt zowel online als in ons tuincentrum in Beek en Donk, nabij Helmond, bij ons terecht. Samen met jou bekijken wij graag welke cactussen en vetplanten goed bij je passen.