Kamerplanten

Producten 1-24 van 490

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Kamerplanten bestellen bij de Biezen


Of je nou wel of (nog) geen groene vingers hebt, de Biezen heeft voor ieder wat wils! Je creëert met ons brede aanbod aan kamerplanten een gezellige sfeer in huis. Bestel jouw favoriete planten makkelijk online en wij brengen deze vervolgens - vers van de kweker - bij jou thuis: makkelijker kan het niet.

Kies een kamerplant die bij jou past

Welke kamerplant is ideaal voor bij jou thuis? Ga eens bij jezelf na waar je de plant wilt neerzetten. Wanneer je een plekje hebt op de vensterbank of ergens anders dichtbij het raam op het Oosten, Zuiden of Westen, dan kun je het beste kiezen voor een plant die goed tot zijn recht komt op een zonnige standplaats. Voor een plek wat verder van het raam, denk aan zo’n 2 à 4 meter, zijn planten die het goed doen op schaduwrijke plekken beter geschikt. Bedenk ook hoeveel ruimte je hebt. Je kan kiezen voor een grote kamerplant - die alleen al door zijn formaat de aandacht trekt - of een wat kleinere, die op zijn eigen manier een blikvanger kan zijn. 

Stel jezelf daarnaast de vraag hoeveel tijd je hebt voor de verzorging van jouw planten. De ene plant verlangt namelijk meer aandacht dan de ander, bijvoorbeeld omdat ze andere eisen stellen aan hoe vaak ze water nodig hebben. Wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt, is het ook belangrijk om op te letten dat sommige binnenplanten in zekere mate licht giftig kunnen zijn: zet deze dus op een veilige, het liefste hoge, plek of ga voor een wat meer kind- en huisdiervriendelijke kamerplant.

Ons assortiment kamerplanten

Je bent vast nieuwsgierig geworden naar onze kamerplanten! Voor iedereen zit er wel wat bij: groene, bloeiende of hangende kamerplanten en planten die ook als je nog maar weinig ervaring of tijd hebt makkelijk te verzorgen zijn. Bekijk ons assortiment in de verschillende categorieën en vind de plant die goed bij jou past.

 • Groene kamerplanten
 • Bloeiende kamerplanten
 • Hangende kamerplanten
 • Cactussen en vetplanten
 • Makkelijke kamerplanten
 • Luchtzuiverende kamerplanten
 • Grote kamerplanten
 • Populaire kamerplanten

Top 10 kamerplanten

Om je te helpen bij het maken van jouw keuze hebben wij de top 10 kamerplanten samengesteld. Deze planten doen het echt bij iedereen in huis goed. Maak kennis met hun meest kenmerkende eigenschappen en klik op hun naam als je meer te weten wilt komen over deze binnenplanten, zoals wat hun favoriete standplaats is of hoeveel water ze graag krijgen.

 1. Dracaena - geschikt voor iedereen die weinig ervaring met of niet al te veel tijd voor planten heeft, maar die toch graag wat groene gezelligheid in huis wilt hebben.
 2. Kentiapalm - zowel mooi als nuttig met zijn geveerde frisgroene bladeren en sterk luchtzuiverende kwaliteiten.
 3. Strelitzia - een echte blikvanger door zijn grote groene bladeren waarmee hij een tropische sfeer in huis creëert.
 4. Calathea - indrukwekkend door zijn unieke eigenschap om zijn bladeren overdag open te vouwen en ‘s avonds weer dicht, vandaar ook de bijnaam Living Plant.
 5. Sansevieria - geschikt voor zo’n beetje elke plek in huis doordat deze kamerplant geen eisen stelt aan zijn standplaats.
 6. Monstera - bekend en geliefd vanwege de kenmerkende gaten aan de uiteinden van zijn bladeren, vandaar ook de bijnaam Gatenplant.
 7. Philodendron - zowel makkelijk als nuttig omdat hij weinig verzorging verlangt en sterk luchtzuiverend is.
 8. Peperomioides - staat bekend als de Pannenkoekenplant en is geliefd doordat hij makkelijk te stekken is.
 9. Peperomia - niet in één zin te beschrijven doordat Peperomia’s onderling erg verschillen van uiterlijk, maar erg geschikt voor iedereen die nog maar weinig ervaring heeft met planten.
 10. Alocasia - creëert een botanische sfeer in huis en trekt de aandacht met zijn grote groene bladeren.

Vraag het ons 

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen zorgen! Onze experts van de klantenservice staan voor je klaar. Zij helpen je met al je vragen en geven je graag persoonlijk advies. Of kom eens langs in ons tuincentrum in Beek en Donk, nabij Eindhoven, Veghel, Helmond en Nuenen, zodat je de planten waar jij je oog op hebt laten vallen in het echt kan bekijken.