Knaagdiervoer en -snacks

Producten 1-24 van 108

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Bij Biezen vind je voer voor elk knaagdier 

Er zijn verschillende knaagdieren die als huisdier worden gehouden. Natuurlijk konijnen, cavia’s en hamsters maar ook degoes, chinchilla’s, gerbils en tamme muizen en ratten. Ze zijn schattig, gezellig én eigenwijs. Ook zijn ze vaak gek op aandacht. En dat niet alleen: hoog op het favorietenlijstje van knaagdieren staat ook eten. Van droogvoer en verse voeding tot hooi, stro en allerlei snacks. Er is voeding dat vrijwel ieder knaagdier eet - zoals hooi -, maar ze hebben ook nog zo hun eigen voedingsbehoeften en daarom is er voor ieder knaagdier speciaal eten. Biezen heeft een groot aanbod aan knaagdiervoeding waar altijd wel iets tussen zit voor jouw Snuffie, Knabbel, Vlekkie of Pluisje. Je bestelt het juiste voer makkelijk online en wij brengen dit bij jou thuis.

Alles voor jouw konijn, cavia of hamster 

Knaagdieren zijn over het algemeen planteneters. Het is belangrijk dat zij altijd vers stro en hooi hebben, naast vers drinkwater natuurlijk. Hooi bevat veel vitamines en is onder andere goed voor de spijsvertering en het slijten van de tanden. Ook maken knaagdieren er graag een nestje van. Daarnaast bestaat het dieet van knaagdieren uit droogvoer, verse voeding en tussendoortjes. Dit kan van alles zijn, van kleine biks en knaagsticks tot verse groenten en fruit. Wat je jouw huisdier het beste precies kunt geven, is afhankelijk van een aantal dingen. Bijvoorbeeld leeftijd, conditie en levensstijl. Maar natuurlijk vooral van welk knaagdier het is. 

Om je een beetje op weg te helpen, geven we je wat gezonde en lekkere eettips voor 3 van de populairste knaagdieren: konijnen, cavia’s en hamsters.

  • Konijn: droogvoeding voor konijnen bestaat uit geperste korrels of biks eventueel met noten, pitten, zaden en gedroogde groenten en fruit. De biks zijn het hoofdvoer en je kan dit aanvullen met verse voeding. Zoals wortel, broccoli, appel, aardbei, peterselie, wilgentakken en gedroogd brood. Ook heeft Biezen speciale konijnensnacks, die vaak goed zijn voor de knaagbehoefte.
  • Cavia: het grote verschil met andere knaagdieren is dat cavia’s zelf geen vitamine C aanmaken. Zij moeten dit halen uit hun droogvoer, vandaar dat het belangrijk is om speciaal caviavoer te geven als hoofdvoeding. Je vult dit aan met verse voeding zoals witlof, komkommer, banaan, kiwi, wilgentakken en gedroogd brood. Ook hebben wij voor cavia’s speciale snacks als lekkernij.
  • Hamster: In tegenstelling tot veel andere knaagdieren zijn hamsters alleseters. Naast plantaardig voedsel hebben zij dus ook dierlijk voedsel nodig. Hun hoofdvoer is droogvoeding bestaande uit alleen biks of gemengd met met noten, pitten, zaden en gedroogde groenten en fruit. Je vult dit enerzijds aan met bleekselderij, aubergine, druiven, ananas, basilicum, wilgentakken en gedroogd brood en anderzijds met bijvoorbeeld meelwormen of hondenbrokjes. Ook heeft Biezen speciale snacks voor hamsters.

Wij hebben knaagdiervoeding voor alle knaagdieren van topmerken zoals Beaphar, Boer’n Goed, ESVE, Konacorn, Supreme Science Selective en Vitakraft.

Jumper Beek en Donk

We hebben zo’n uitgebreid assortiment aan diervoeding en dierbenodigdheden omdat Biezen is aangesloten bij de formule van Jumper. Deze diersuper heeft winkels in heel Nederland, waaronder het filiaal in ons tuincentrum Jumper Beek en Donk. Huisdiereigenaren uit de omgeving en onder ander de regio’s Laarbeek, Helmond en Gemert weten ons altijd te vinden. Onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben de scherpste prijzen. 

In onze Jumper staan de specialisten klaar om jou te helpen met hun ruime vakkennis. Wil je wat meer weten of heb je vragen, maar kun je niet naar onze Jumper komen of bestel je gewoon graag online? Geen probleem! Onze specialisten zijn ook bereikbaar via de klantenservice.

We staan klaar voor al jouw knaagdieren

Hoewel er dus best wat overeenkomsten zijn tussen knaagdieren en wat zij eten, blijven deze dieren ook zo hun eigen voedingsbehoeften houden. Wil je graag wat meer informatie over welk voer goed past bij jouw konijn, hamster, cavia of ander knaagdier? Onze specialisten geven je graag persoonlijk en deskundig advies. Speciaal voor jouw Snuffie, Knabbel, Vlekkie of Pluisje. Kom eens langs bij Jumper Beek en Donk in ons tuincentrum of stel je vraag via de klantenservice.